12 Şubat 2009

Garden State



İlk filmimiz Garden State. Adı itibariyle iyi denk geldi aslında. Daha bir kaç gün önce anneme izlettim. Yine eğlenceli, içimi sıkmayan bir film izlet bana dediğinde aklıma gelen ilk filmlerden biri olmuştu.


2004 yapımı bu filmi çoğunuz biliyorsunuzdur. Son dönem amerikan bağımsızları arasından ustalıkla sıyrılıyor. Bir ilk film olduğu düşünülürse fazlasıyla başarılı. Sevilen dizi Scrabs'ın başrol oyuncusu Zach Braff imzalı film Natali Portman ve Peter Sarsgard'lı kadrosuyla göz dolduruyor. Oldukça eğlenceli olan film iyi senaryosu ve en önemlisi müzikleriyle akılda kalıcı. Coldplay'in Dont Panic şarksıyla (ki en sevdiğim şarkılardandır) başlayan film The Shins, Iron and Wine ve Zero 7 gibi sonradan takip etmeye başladığım grupların şarkılarıyla devam ediyor.


Anneyle röportaj : 


Filmi beğendin mi? Genel olarak nasıldı?

Güzeldi ve tamamen dingindi. Gençlerin masum ilişkisiydi. 


Senaryo nasıldı? (Burada bir yönlendirme yaparak,senaryonun genç oyuncu yönetmen Zach Braff imzalı olduğunu belirtiyorum)

Özellikle Sam karakterine bayıldım. Hastalığını kabul etmiş olması ve evini birine açması(üvey kardeş) hoşuma gitti. Senaryoyu bir gencin yazması hem sevindirici hem de filmi daha etkili kılmış.


Oyunculuklar ne düzeyde?

Hiç sırıtmıyordu. Hatta başarılıydı diyebilirim.

İlk aklına gelen nedir bu filmle ilgili?

Filmin mutlu sonla bitmesi güzeldi. Güzel bir ilişki olabilir.

Seni etkileyen sahne ne oldu?

Çocuğun babasıyla karşılaştığında hiçbir şey olmamış gibi davranması garipti. Bir de annesinin kolyesi için arkadaşının uğraşması.


Müzikler dikkatini çekti mi?

Filme çok uyum sağlamış müzikler seçmiş. Dinlendirici keyifliydi. 


Filme kaç puan verirsin?

Benden 8 alır.


Filmimizin aritmetik ortalamsı = 8+9/2 = 8,5


0 yorum:

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP