07 Nisan 2009

Frankie Venedik Showda

Venedik Taciri
Kesinlikle iyi bir film değil. İzlemeye bile değmez. Sinematik olarak bir değeri olduğuna inanmıyorum. Ama iki sebepten değerli. Birincisi Shakespeare'in yazdığı muhteşem oyunu izlemeyen ve okumayanlar için, filmin genel kültür dersi niteliğinde olması, ikinci sebepse özellikle Al Pacino'nun son yıllarda gördüğüm açık ara en iyi performansı olması. 
Film zaten tiyatro sahnelerinden görüntüler almışcasına duruyor. Rahatsız edici duran bu sahneler ilk fırsatta bu oyunu tiyatroda görmek gerekliliğini hatırlatıyor. Açın kitabı okuyun olmadı. 
6/10


Dear Frankie
Tek başına çocuğunu yetiştiren bir anne. Çok çok sevdiğim Emily Mortimer hatrına izlediğim bir film. 
Babası Frankie'nin sağır olmasına neden olan bir kazaya sebep olunca, anne çocuğu da alıp kaçıyor. Ve bulunmamak için kasaba kasaba geziyor. Çocuğa da baban gemici, geminin adı da AACE diyor. Bir bakıyoruz ki bu gemi o kasabaya gelecek. Hemen birini bulup çocuğa yediriyorlar bu senin baban diye. 2-3 gün gezip eğleniyorlar. Frankie'nin mi annenin mi iç dünyasına giriyor, yoksa ikisini de teğet mi geçiyor bilemiyorum film. Ama klişeye yakın. Kırılma anları olsa da anaakımdan çok uzaklaşamyan bir aile draması, kendi iyi hisset ve ingiliz filmi. 
7/10

The Last Picture Show

Amerika kırsalında cinsiyetler üzerine bir film. Genç erkekle evli kadın arasındaki ilişkinin aşamaları sonuçları. Zaten bol oscarlı büyük Amerikan prodüksiyonu. Peter Bogdanovich imzalı film haftanın izlenen iyi filmi benim için. 
8/10

0 yorum:

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP