02 Nisan 2009

Sweet Child of Mine


3 yaşından sonra konuşmayı öğrenmiş bir insan olarak, ki o da benim çevirilerimi yapan abim 1 aylığına şehir dışına gidince zorunluluktan öğrenilmiş bir konuşma, ne yazsam başı yok gibi. Mim fakeangeldan gelmiş. Çocukluğumu yazacakmışım.


Benim çocukluğumdan bahsetmek için aslında doğumuma gitmek lazım. Benim doğumum 13.ekim.1984 sabahı saat 10 gibi anneme verdiğim aşırı baskı nedeniyiyle devlet hastenesine götürülmemle olmuş. Yükselenim burdan bulunabilir. Doktor sezaryan doğumu kabul etmemiş. Annem acılar içinde beni doğurmaya çalışmış.

Aslında bundan önce annemin rahmine nasıl düştüğümü de anlatmam lazım. Annem hergece babamın eve geldiğini fark edip çaktırmadan korunurken. o gece annemi uyandırmak istemeyen babam sessizce girince odaya, annem hazırlıksız yakalanmış ve olan olmuş :) ben.

neyse. annemin hamilelik döneminde nazlanacak fırsatı pek olmamış. hem iş hem babam yorar kadını. film izlmiştir heralde bolca. beni düşünmüştür. eli ayağı yamuk olur mu acaba falan diye. dua etmiştir. iş yapmıştır en çok. doğumumla ilgili çok az şey biliyorum. anlatılmadı.


--------------------- Alternatif Son -----------------

İlk versiyonu beğenmeyen amerikan halkı için, dvd'ye bir alternatif son koymaya karar verdim.


İlk anım benim de 4 yaşıma ait. İç bahçesi olan müstakil bir evde bir aile draması.
Sonra zemin katta yaşamak. Hep sokaktayız abimle. Gece gündüz. Ama gün bizim için saat 4de başlar. Çünkü Adana sıcak. Anne baba izin vermiyor. Ben bir kere balkondan atlamış kaçmıştım top oynamaya. Sonra zemin kat balkonuna çıkamamıştım. Abim elini vermemişti çünkü. Neyse olaysız bitti o hikaye. Hantal olduğum o günden belliymiş aslında.

Fazlasıyla sakin sıradan bir çocukluk benim ki. Taylan biraderler gibi izlediğim filmi bambaşka anlatmadım. Ya da 3.26 yaşımda okumadım :) yaramazlık yapmadım. Hep ortalama seviyede akıllı, kibar, eli yüzü bir çocuktum. Kendimi övmüş gibi oldu. Yok sessiz bir çocuk işte. Annesinin sözünden çıkmayan. Tamam bir kaç kez kafamı kaşımı yardım, abimin üstüne atladım havuzda ama onları herkes yapıyor.

Sonra daha çocukken film izlemekten kendiliğimden uzaklaştım. Annemle babam kavga ediyordu. Ve o, aklımdaki ilk şeydi. O gün karar aldım. Film izlemeyecem diye. Amerikalı, tek derdi babasının baysball maçına gelmeme ihtimali olan çocukların sadece filmlerde olduğuna karar verdim.

And i stopped watchin movie when i was four.

Not 1: Blue-ray disc çıkacak. onu alırsanız üçüncü bir son daha var.
Not 2: Mim afişte ve sakallise gitsin.

1 yorum:

S 4 Nisan 2009 12:38  

bu yazi, parlement sinema gecesini hakediyordu bence en azindan. ama olsun. belki blue-ray'deki 3. sonda onu da paylasmissinizdir biz sansli okurlarla.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP