04 Mayıs 2009

bir amerikan serisi daha

ben uslanmaz bir hollywood cankisiyim
acı çekmeyi seviyorum

Outlander
yüzülerin Efendisi'nin yapımcılarından fantastik bir film. Öyle fantastik ki uyuttu, bayılttı.
Ne oldu. Uzaydan bir mekik çakıldı iki adamdan biri öldü, yaratık vardı mekikte serbest kaldı ve çevre Norveç köylerini dağıttı. Sonra kahramanımız ikna etti ve kendine güvendirdi diğer köylüleri ve savaştı ve yaratığı yendi. aman allahım ne senaryo. İşin garibi bunu desteleyen ne senaryo ne efekt ne de bir şey vardı. Kesinlikle vasatı aşamayan bir film.
4/10



Bee Movie
Aslında ana akımın dışına çıkan bir animasyon. .sistemi reddeden bir arı kovandan çıkıp bir kıza aşık olur ve onunla konuşur. İnsanlarla iletişim kurmasına rağmen iki kelam edemeyen diğer hayvan filmleri gibi değil. Direk konuşabiliyor. Ve tüketim toplumunu engelliyor. Fazlaca bal tüketilmesine engel oluyor. Sonra ne mi oluyor? Bu bir hollywood filmi. Ne olabilir. Tüketim durunca dünya, yani arılar sadece kendi için bal üretip fazla çaba harcamayınca çiçekler döllemiyo, bitkiler ölüyor, kraklık geliyor, insanlık çaresiz. Sonra hoppa. Tekrar tüket ki herşey yoluna girsin. Aman ne güzel. Hadi gidip bolca bal yiyelim.
We let the beautiful world.
6/10



Marley And Me
Bak işte ana akım dışından bir film daha. Ne romantik komedi ne biyoğrafi ne de fabl. Hepsinden biraz koy. Boktan hayatımın hikayesine bir köpek koyarak onu anlamlı kıl. John Grogen hayatta e olamam demişse tesadüfen olmuş. Sonra çocuk istemediği için karısını oyalamk için bir köpek alır. Film ne mi? Amerikan simgesel alatımı. Köpek büyür, aile büyür. Köpek mutlu, aile mutlu. Köpek ölür, işler sarpa sarar(işinden mutsuz olmaya başlar). Ne yaratıcılık. Bir tek köpek güzeldi onu da sonuna kadar kullanarak bizleri mest etti yönetmen. Yine de sevgiliye sarılmak bahanesi için oldukça iyi.
6/10




İşte böyle bir ilişki istiyorm.
Bir sen bir ben bir de köpek.
Yersen!

3 yorum:

S 5 Mayıs 2009 08:46  

bence. outlander'i sinemada izlemediginize sevinmelisiniz. oyle olsaydi sanirim, bir daha uzuunca bir sure sinemaya gitmenize vesile olamazdi kimse.

he ayrica. istediginiz iliski de 3 adet de cocuk vardi. hatirlatmak istedim. yerseniz.

Porco Rosso 5 Mayıs 2009 09:40  

başbakanım ne derse o.
5 dese beş çocuk isterdim.

S 5 Mayıs 2009 13:58  

iiymis.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP