15 Mayıs 2009

in another life when we are cats

Bir şarkı dinleyip, sonra o şarkıda bahsedilen film izledin mi? Ben izledim. Ve o şarkı filmde çalmıyordu. 

Maybeshewill sanırım Sakallis'ten bana bulaşmıştı. Bir otobüsle işe gitme sırasında kulağıma taktı kulaklıklarını ve "dinle" bunu dedi. Dinledim. Pek sık emir kipinde konuşmaz. En azından benimle. Mecburen dinledim. Pek etkilenmemiştim. Otobüs gürültülüydü ve ben şarkının ardındaki konuşmaları(filmden replikleri) anlamıyordum. Nedense 1 yıl sonra tekrar aynı albüm ortaya çıktı ve ben tekrar o müthiş şarkıyı "in another life when we are cats" dinledim. Bu sefer sarsılmıştım. Filmi onca yıldır bir sürü bahaneyle izlememiş olmama şaşırdım. Filmle ilgili ilk okuduğum şey çok eski bir "Sinema" dergisindeki festival seçkisinde olduğu ve sevgili Tarantino'nun senarist ortağı, Roger Avary'nin yönettiğiydi. Tee o zamandan aklımda ya, izlemek nasip olmadı. Ve ben bir İzmir sabahında uyanıp, saat beşte taktım filmi dvd playera. İzledim ısrarla. Tek bir sahneyi bekleyerek. Şarkı çalacak ve ben o sahnede mafolacaktım. Hazırdım. Tüm filmi o sahne için bekledim. Sahne geldi. Konuştular. Müzik ha girdi ha girecek derken sahne, ardından da film bitti. Ben ne olduğumu şaşırdım. Filmi anlamadım. Nasıl biter diye sordum kendime. Ama bitmişti. Rules of Attraction bitmişti. 
Maybeshewill yemiş bizi. Şarkının diyalogları bir filmden adı başka filmdenmiş. Sevdikleri filmlerden harika bir şarkı yaratmışlar. Ben şaşırdığımla kaldım. Ama sevindim de. Uzun zamandır bir şeyler beni o kadar şaşırtmıyordu.  Adı da Vanilla Sky'daki bir replikten almışlar. İyi bir karışım yapmışlar.

                      

3 yorum:

Adsız 16 Mayıs 2009 13:46  

shannyn sossamon, the wristcutters: a love story'den sonra daha da çok beğendiğim bir oyuncu; fakat the rules of attraction filmini izleyemedim hala :// ama şarkı cidden çok güzelmiş :)

S 16 Mayıs 2009 22:48  

vanilla sky'da ama mesela. bence gercekten sarki adi, sozu olabilcek, cok guzel diyaloglar vardi.

sarkiyaysa hic bir sey demiyorum. sanirim filmi de izlememeyi sececegim ben.

ruyamda bile gordum cunku. izlersem olmayacak..

Porco Rosso 16 Mayıs 2009 22:55  

sevgili capoupascap siz bir de şarkının tüm halini dinleyin. bu sadece diyalogların olduğu bölümü. uzun hali ayrı bir güzel gerçekten.

ayrıca wristcutter da son yıllarda izlediğim en güzel bağımsızlardandır. nasıl bir ölüm kalım meselesidir o öyle.

neyse ona da değineyim bir ara :)

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP