02 Mayıs 2009

Rec

Deer Hunter'da savaşa hazırlamak için bize 45 dakika düğün göstermişti.
Rec başlarken tv programı çekimlerine tanık oluyoruz. Bir itfaiye merkezinde itfaiyecilerin bir gecesine tanık oluyoruz ve biraz eğlenceli anlarını izliyoruz. Bu bölümde filmin nereye gideceğini anlayamamak merak katsayısını arttırmakta.
Kameramanıyla çekim yapan Angela gece yarısı yayınlanacak programı için itfaiyeye gelen bir ihbar telefonunun peşine gider. Bir apartmana girerler ve yukardan garip sesler gelmekte ve komşular apartman girişinde beklemektedirler. Sonra birden binanaın kapıları kapanır heryerden ananslar gelir ve 2 itfaiye eri, bir polis ve kameranla Angela apatman sakinleriyle binada karantinaya alınırlar. Salgın bir hastalık olduğunu fark den sağlık birimleri insanları içieri kitler. Sonrasında ise içerde gerçekten yayılan bir salgın izleriz. Zombileşen insanlarla diğerleri arasında bir kovalamaca başlar.
Yönetmen filmin tamamını omuz kamerasıyla çeker. Hareketli olan ve başlarda zaten röportajlarla dolu görüntüler gerçekçilik hissini fazlasıyla arttırır. filmin içine girmemizi kolaylaştıran bu teknik Cloverfield ve Blair Witch'de de kulanılmıştı. Kesinlikle Blair Witch Project'den daha başarılı ve Cloverfield ile de yarışır.
Ksinlikle nadir rastlanan bir korku filmi. Sıkılmadan ve yorulmadan izleniyor. Ve film böyle oluncada Amerikan yeniden yapımının olmaması imkansız. Önümüzdeki yıl yeniden aynı yönetmenlerle çekilecek. Hayırlı olsun.

8/10

6 yorum:

Kalamiti 3 Mayıs 2009 22:53  

yazılar çok ufalmış,göremiyom:*)

Porco Rosso 4 Mayıs 2009 11:50  

adresine bir mikroskop göndermiş bulunmaktayı.
böylece bilimsel araştırmalarına da hız verebilirsin :)
biraz büyyüttüm ayrıca. sanrıım bir porblem var. zira large yapmama rağmen öyle çok da geniş olmadı yazılar. olsun. idare edelim :)

Kalamiti 4 Mayıs 2009 20:17  

idare edemem porco idare edemem

hehueh

Kalamiti 9 Mayıs 2009 17:28  

bu filmin bi de holivud versiyonu varmış. quarantine

Sakallis 10 Mayıs 2009 11:59  

bu filme sekiz puan çok fazla

Porco Rosso 11 Mayıs 2009 14:12  

valla sakallis; sana göre süt bana göre çikolota.
ben tuttum. çünkü korku filmlerini hiç ama hiç sevmem. buna biraz olsun içim ısınınca basdım puanı. acımadım hiç.
film de çekilmiş. bana niye haber vermedilerse artık. neyse yönetmen de aynı değilmiş. olsun. arada böyle tongaya düşülür. affola.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP