09 Haziran 2009

Arcade Fire - Richard Kelly


Arcade Fire'ı çok severim. Tabi Mogwai, Sigur Ros, Maybeshewill vb. grupların yanında hak ettiği değeri vermemiş olabilirim. Olsun iyiler, tavsiye edrim de. Herkese değil ama. Referans gruplar belli sonuçta.

Şimdi sevdiğim bir diğer kişi de Richard Kelly'dir. Evet Donnie Darko'nun yönetmeni olan, bence dahi ve cesur adamdan bahsediyorum.

Şimdi iki haber var vereceğim:

1- Richard Kelly yeni film çekiyor "The Box"
2- Filmin müziklerini de Arade Fire'a yaptırıyor.


Kelly "onların hep çok sinematik bir müzik yaptıklarını düşündüm ve en sevdiğim gruplardan birine sonraki filmimde yer vermeliyim diye düşündüm" diyor. Ve Arcade Fire söz yazarı Win Butler'a senaryoyu okutmuş, sonra da Toronto'ya gidip kalabalık bir grupla kayıt yapmışlar.

O zaman hem filmi hem de müziklerini bekleyeceğiz.


Not: Filmde azcık bahsedeyim ki bence çok güzel konusu. Cameron Diaz, James Marsden mutsuz evlilikleri olan bir çifttir. Bir gün postadan bir kutu gelir ve içindeki düğmeye basarlarsa masum insanların ölmesinin söz konusu olacağı ama 1 milyon doların sahibi olacaklarını belirten bir not vardır.
Not2 : Arcade Fire'dan güzel bir şarkı koyacaktım, beceremedim. Belki sonra.

1 yorum:

Adsız 10 Haziran 2009 00:06  

Arcade Fire'ın çok şarkısını bilmem; ama dinlediklerimden No Cars Go dışında hiçbirini beğenmemiştim. Bazen düşünüyorum da; Mogwai, Maybeshewill ve Kings of Leon sevmeme rağmen bu grubu neden sevemiyorum??

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP