08 Haziran 2009

charlie bartlett


Peşin itiraf : Filmi Kat Dennings için izledim.

Madem tersten başladık; notum 7/10.

Charlie babası hapiste olan, asi, gittiği tüm özel okullardan atılmış, delibozması güzel annesiyle uğraşan zeki ama haşere çocuktur. Mükemmel tanım oldu. İzlemeseniz de olur filmi.

Charlienin en büyük takıntısı popüler olmaktır ve bunun için yapmayacağı şey yoktur. Kavga, ilaç satmak, hocalara baş kaldırmak korsan cd satmak. Ama ona popülerliği getiren insanları dinlemeye başlaması oluyor. Onlara terapi yapıyor arada ilaç yazıyor ve insanlar tarafından sevilmeye başlıyor. Sonra Kat Dennings çıkıyor ve ona aşık olan adamımız aynı amanda okulun müdürü olan babasıyla uğraşmaya başlıyor. İşin iginç tarafı babanın derdi charlie ile aynı. Eşi onu terk etmiş, saygınlık değil sevilmek istiyor ve alkolle boğşuyor. Charlie okulun iyi bir yer olması için çaba sarf edip kendi kişiliğini geliştirirken filminden nerden gelip nereye gittiini anlamadan film bitiyor.

Evet. Film gerçekten 90 dakika olsun diye birden bitmiş. Oysa bir 10 dakika ile herşeyi netleştirip bitirebilirdi. Sonuçta bu bir Nuri filmi değil ki nasıl bittiğine biz karar verelim ya da zihnimizde canlandıralım. Amerikan gençlik filmiyse sonu olacak bir kere. Puanlar ordan gitti.

En güzel yanı sıkılmadan izlenmesinde. Sıkılmak istemiyorsanız tavsiye olunur efem.

Kat Dennings diyorum başka bişey demiyorum. Ama şimdi daha güzel, toyluğunu atmış 2 sene sonra feci bişey olur. Ben diyorum.2 sene sonrada derim ben size söylemiştim diye.

2 yorum:

Çağdaş Yılmaz 9 Haziran 2009 02:46  

bana nedense pek parlak bir film gibi görünmemişti. Yanılmıyorsam TV8 de yayınlanmıştır...

S 9 Haziran 2009 06:40  

"Charlie babası hapiste olan, asi, gittiği tüm özel okullardan atılmış, delibozması güzel annesiyle uğraşan zeki ama haşere çocuktur"

cok ciddiyim, gazetelerde film tanimlari yapsan olur. tam oyle bir tanim olmus ahah.

bu arada ben cok sevmistim filmi. gayet eglenceli ve guzeldi.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP