16 Haziran 2009

Moon


Sam Rockwell oynuyor bu filmde. Benim için bu yeterdi aslında ama bir de yönetmeni David Bowie'nin oğlu olunca ilgim arttı. Duncan Jones'u hiç tanımam, ama babasına olan saygımdan o da alır yürür bu taraflarda.
Müzikleri yaratan insan için bile izlenir bu film. Valla bak. Clint Mansell imzalı müziklere The Fountain'den beri hastayız ve The Wrestler, Requiem For A Dream, I Am Legend, Lord Of The Rings da cabası.

Filme gelecek olursak, Duncan Jones'un yaptığı işi kafada canlandırmak çok zor değil. Referansları oldukça sağlam zira. Sam Rockwell, Sam Bell isimli aydan özel bir helyum gazını dünyaya getirmeye çalışan bir astronotu canlandrıyor. Bu sırada dünya küresel ısınma ve petrol sıkıntısıyla uğraşmakta. Uzay oldukça pis ve .Güvendiği ve yanında olan tek şey ise, bir robot olan Gerty. Gerty'yi Kevin Spacey seslendiriyor. Evet Gerty HAL gibi bir şey anlaşılan. Ve filmde Kubrickvari. Yalnız adam, uzay, bilgisayar.





Duncan Jones e referanslarının farkında ve olgun bir film çekmiş deniliyor. Sundance'de izleyenler filmi genel olarak beğenmiş. Zaten Sundance'ten Mustafa çıksa izlerim. Bu kadar severim o festivali. O kadar sevmememe rağmen Mustafa'yı. Filmle ilgili en büyük övgüyü Sam Rockwell almış. Yalnız ve aklı karışık bir adamı inanılmaz bir performansla sergilemiş. Daha önce bir sebepten sevmeyenler bile bu oyunluğa şapka çıkartmışlar zaten.İzlenmemiş bir film için bu kadar yorum çok olabilir ama benim gibi sinema denilen şeyin aslında bilim kurgu ve drama olduğunu düşünen biri için heyeceanla beklenen bir film Moon.


Oyuncu, yönetmen ve müzikler de filmin ilgi çekici olmasına fazlasıyla hizmet etmekte. Heyecanla beklediğim filmler sırasında birinci şu anda.


Not: Son film haberleri yormuş olabilir. Yazmayacağım biraz. Sonra tekrar bahsederiz. Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

S 17 Haziran 2009 08:51  

david bowieye seslenmekteyim buradan:

ya beni de evlatlik edin, ya da benden de cocuk yap!

Porco Rosso 17 Haziran 2009 09:03  

fakeangel kişisi, talebiniz David'e iletilmiştir. Yanıt gldiği zaman bilgilendirileceksiniz.

Evet. David Bowie'ye David diyecek kadar samimiyiz kendisiyle. Sapce oditty şarkısındaki major Tom benim. İyi bir gönderme olmasa da sıkıntı yok :)

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP