05 Temmuz 2009

Breaking Bad

Sanırım bir dizide en önemli şey tutarlılık. Breaking Bad de ise bu hiç yok.
Sanırım bu yüzden çok seviyorum.

Hosue, Entourage gibi dizlerde en sevdiğim şey; hikayenin ve karakterlerin tutarlı olamasıdır. Zaten bu sinemanın kurallarından da biri değil mi? Ama Breaking Bad bunu kırıyor ve değişimi mantıklı bir forma sokarak bize kendini sevdiriyor.

Kimya öğretmeni olan Walt, bir gün kanser olduğunu ve öleceğini öğrenir. Narkatikte çalışan kayınçosunun yaptığı baskınlardan birine gittiği sırada ise eski bir öğrencisinin polisten kaçtığını ve uyuturucu işinde olduğunu görür. Tam da o anda bir aydınlanmayla, tedavisi ve sonrasında tedavi işe yaramazsa ölümünde ailesine para bırakabilmek için meth(kimyasal bir uyuşturucu) pişirmeye karar verir. Tabi bunun sonuçlarıyla da uğraşmak zorunda.

Yalnız bu mülayim, ailesine bağlı, yarattığı formüllerin çalınmasına bile tepkisiz adam bu süreçte inanılmaz bir değişime giriyor. Gerek kanserden gerekse suç dünyasının doğasından değişimi sürekli olan Walt ve öğrencisi Jesse'nin acemice işleri bizleri güldürüyor, geriyor. Ama sürekleyici yapısıyla bir sonraki bölümü de merak ettiriyor. (Empire! beni işe al!)

Bu haftasounu evde kalıp dizinin ikinci sezonunu henüz bitirmiş biri olarak, amerikan aile, eğitim, adalet sistemlerini sert şekilde eleştiren ve Vianvari karakter ve hikaye değişikliklerini barındıran diziyi herkese tavsiye ederim.

Aşağıdaki video, bir adamın değişiminin en güzel örneği sanırım. Bir kapıdan çıkarsın, diğerinden girersin değil mi?


6 yorum:

fajit 5 Temmuz 2009 22:52  

ben de yeni başladım izlemeye, daha 2 bölüm izledim ama don gömlek walt ve telesekreter mesajı vadaaap biyaaaç olan jesse bile yetti keyifle izlememe:)

Porco Rosso 7 Temmuz 2009 00:04  

keyifli gerçekten.
jesse de walt da gerçekler ve buna şnandırabilmesi güzel dizinin.

herkse tavsiye edilebilir.
özellikle bölüm başlarındaki kurgusal hareketler heyecanı çok arttırmakta.

Sakallis 12 Temmuz 2009 14:09  

he

Porco Rosso 16 Temmuz 2009 12:00  

he yaa!

csyasoo 4 Eylül 2009 00:53  

Hocam gerçekten güzel bir zevkin var ana göre.

Bu diziti tesadüf eseri e2 de denk gelince izlemiştim ve dizi olduğundan haberim yoktu.Ben ilk önce film sandım filmi.Gerçekten :D

1 bölüm izlemem beğenmeme yetti en kısa sürede başlayacağım yegane dizidir kendileri.

Adsız 3 Mart 2010 04:23  

mesothelioma support and information!
[url=http://www.mesothelioma-support.org/]asbestos lawsuit[/url]

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP