21 Ağustos 2009

Harry Potter And The Half Blood Prince


Şimdi koca filmi izlerken aklımda tek şey vardı: Olum bu Dumledor kesin Gandalf'ın amca oğlu. Hatta kardeş bile olabilirler. Sakal desen aynı. Beyaz gri tonlarda kıyafet(cübbe, entari gibi) büyü desen ikisinde de kralı var(ama kesin Gandalf daha iyi) ikisi de bilge. bakın isterseniz


Neyse geyiği bırakacak olursak, filmi kitabı izlemiş ve seriyi seven biri olarak izledim. Kitabı aslında çok hatırlamıyorum, o yüzden onu kriter almadan değerlendiriyorum filmi.


Öncelikle filmin 140 dakika olması anlamsız. Böyle bir film için 100-110 dk yeterliydi. Madem uzun yaptın bir cenaze! töreni koy, bir savaş sahnesi ekle, bir ne bileyim aşk ve geyikten başka Harry Potter kitabını güzel kılan şeyler koy(değil mi feyk?) Sürenin uzayıp filmin romantik komediye(pedofili komedi:) dönmesi gereksizmiş. Kitabın ruhundaki şeylerin atlanmış olması hayranları üzmüş (kim bu hayranlar, hiç mi uyarlama izlememişler, hiç mi para kazanmak isteyen prodüktör görmediler acaba diye sormak geliyor içimden. Ayrıca yazar nasıl izin veriyor madem bu kadar kitaptan uzaklaşıyorsa. İki kuruş! için yapar mı sevdiğiniz kadıncağız bunu).


Sonuçta sıkça tekrarlandığı üzere Harry Potter serisi çocuk filmi olmaktan çoktan çıktı ve karanlık yapısıyla bizleri sevindirmişti. Bu filmdeki romantizm bu yapıyı biraz bozuyor olsa da filmin akıcılığına zarar vermiyor. Ama diğer filmlerin düştüğü hataya bu film de düşüyor. Gereksiz verdiği detaylar yüzünden 120 dakika filmi izlerken aslında etkileyici olabilcek sonlar 20 dakikada olup bitiveriyor. Ve aslında en çok merak ettiğimiz karanlık büyüler, savaşlar harcanmış oluyor. Buna rağmen süreyi uzatmasının da sayesinde 6. film diğerlerinin içinde benim en çok beğendiğim (Cuaron'u çok sevmeme rağmen). Saçma şeylerden saçma şekillerde bahsetmemiş gibi geldi bana.


Para kazanmak için yapıldığını unutmadan prodüktörlerin şekillendirdiği fazalsıyla belli bir film bu. Kötü değil. İzlenesi. Seriyi bilmeyenler bile bence çok sıkılmayacaklardır.


7,5/10


Not: Sevmeyenlerin beklentisi neydi bilmek isterim. Yazarsanız sevinirim. (Aldın sen mesajı)

4 yorum:

S 21 Ağustos 2009 12:12  

bu yorumu, harry, fred, george, ron ve snapeciiim basta olmak uzere, tum diger hogwarts yakisiklilari hatrina yaziyorum. kendilerine de buradan selam ediyorum. beni de alsaniza lan yaniniza ? hepinize yeterim. yerseniz

simdi, sevgili j.k. rowling abla. zaten, resmen kankim annem ve su gunlerde sinir katsayisi oldukca yuksek babam sayesinde, hayata gozlerimi 1-0 yenik acmisim. insan cocugunun gelecegini, unlu bir dusunur ya da yazar olma potansiyelini dusunur de oyle isim koyar degil mi ? su hayatta unlu bir yazar olamicaksam, bunun en buyuk sebebi 2 ismim olmadigindan dolayi olacak benim.

neyse, ben rowling'e seslencektim. zaten paranin amina koymussun. bu saatten sonra 3un 5in hesabini yapip da, boyle giselere oynamak nedendir ? neden birazcik zengin star kaprisi yapmiyorsun, neden kitabima sahip cikin lan diye cikismiyorsun produktorlere ne bileyim yonetmene falan ?

hagrid harry'i sikse filmde, tutar bu olum 3 milyon daha kaldiririm bu isten diyip, susup oturcak gibisin. nerde o cok degil 10 yil oncenin mum isiginda azimle bu kitaplari yazan guclu ve dimdik kadini ha ?

bak yine sinir oldum. su hayatta da bu kadar duygusal baktigim baska bir film-kitap var mi die de merak ettim. biraksalar, gunlerce, icki sofralarinda harry potter'i tartisir, nolcak lan bu hogwarts'in hali diye geyikler yapar, bi sure sonra sinirlenir, sihir bakanligini sen mi kurtarcan lan porco! diye cikisirim.

yine de, cok cok umutluyum. 5te ve 6da goremedigim savasi, 7. kitabin 2. filminde gorcem ve rahata ercem isallah..

Loreathan 21 Ağustos 2009 13:17  

Bence Gandalf Döver:D

Porco Rosso 21 Ağustos 2009 17:51  

gandalf kesin döver.
grisi de döver beyazı da.

ağzını burnunu kırar dumledorun.
öfke doldum bak şimdi :)

Loreathan 21 Ağustos 2009 17:52  

Dambıldooooooooorrrr diye merdivenden yuvarlar onu

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP