26 Ocak 2010

The Lovely Bones

asagida yazilanlar filmi izlememeniz gerekitgini belirttigi gibi bence bastan okumaktanda vazgeçin


okumaktan vazgeçmek en dogrusu. öncelikle yaziyi hala okudugunu fark ediyorum. peki sen kendini laf dinlemez biri saniyorsun muhtemelen. maceraperest olabilir, yapma denileni yaparim diyorsun. sisteme basit sekillerde karsi koyarsin.

peki.

öncelikle gerçekten bu film kötü. ölü bir kizin arafta sikismasiyla yasayan ailesinin de "arafta" sikismasini gösteren, anlamsizca çok satan bir kitap uyarlamasi. ama uslanmaz bir okur olarak sen bu filmi izleyeceksin zaten. peter jackson da çocuklariyla oturup film mi izlemek istedi acaba? bilemiyorum. sen izleyip nasilsa ögreneceksin. ama çocuklarina film yapmayi düsünen adamin bad taste'i çektigini umutmamak lazim sevgili okur. tamam lotr biraz arada, bir yere konmayan bir film. ama bu, bildigin kiz çocugu filmi. sanirim bu tanimim hosuna gitmedi. sen fantastik, gerilim ve aile filmi tanimini daha çok severdin. ama hersey senin istedigin gibi olmuyor. bu filmin benim istedigim sekilde olmadigi gibi.

filmin oyunculari bu kadar iyiyken neredeyse performanslarini bile göremiyoruz. salak bir kiz surati (soirse ronan), onun sürekli kosan ama poposu bir türlü ufalmayan kardesinden ve piskopat katil (stanley tucci) haricinde birsey görmüyoruz. daha ne mi istiyorum? sorulari ben sorarim sevgili okur? soru su : bunlar yeterli mi?

film bir tek katili hakli gösteren tarafiyla beni etkileyebilirdi (baba degilmiydi insanin bir hobisi olmali ve o konu hakinda çok çalisip herseyi bilmeli. böylece hayati ögrenir diyen. adamin hobisi de kizalri öldürmek). irreversible'da da buna benzer tecavüzcüyü hakli çikaran noktalar var. ona sonra deginiriz.

Ama aile üzerinden drmatizasyon çabasina kiz kardesle gerilimi arttirma çabalari eklenince gözümde rachel weisz bile kurtaramadi filmi.

sen uslanmaz okur gidip filmi izleyip seveceksin ve bana bir çift lafin olacak. ama unutup yazmayacaksin zaten. ha bastan vazgeçip okumayanların hayraniyim. onlar zaten filmi izlemeyecekler.


3 yorum:

Sera 26 Ocak 2010 11:14  

Kitabın orijinalini bulmuştum. Pek bi övülen kitaptı. Benimse kitapta sevilecek bir şeyler bulduğum söylenemez ve yarım bıraktım zaten. Filmi ise izlemek isteyen küçük kuzen için bir bakarım artık.

Porco Rosso 27 Ocak 2010 20:43  

kitabı bıraktıysan filme hiç bulaşma.
filmi başlat. kuzeni korkunç sonla yalnız bırak :) umarım geri geldiğinde hala aynı kuzendir :)

Vladimir 29 Ocak 2010 11:51  

Filmi malesef haftalar önce izlemiştimn, yazıya katılıyorum. Kötü film. Bu filmi ne kurtarabilirdi diye düşündüm izlerken belki daha kısa olsaydı, belki susan sarandon un rol çalması olmasaydı.. yok yok belki kısa olsaydı. yok yok bu filmi iyi yapabilecek bir şey yok.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP