30 Ocak 2010

sherlock holmes the gypsy

çingene ruhlu zeki serseri bir ingiliz çekince
sherlock holmes da çingene ruhlu zeki serseri bir ingiliz olmuş.


Sıkılmamak önemli bir kriterdir her zaman. Zaten bir Sherlock Holmes filmi izlerken zekasından ve geriliminden dolayı sıkılacağınızı düşünmezsiniz. O zaman bu filmi iyi yapacak şey nedir? Yenilik katacak? Parlak oyuncular ve Hollywood aksiyonu mu? İngilterde böyle bir şey yapınca olmuyormuş - gerçi hiçbiryerde olmuyor.

Sevdiğimiz yönetmen hikaye ve oyuncular var sıkılmıyoruz da ama yetrli gelmiyor. Yeni bir şey bekliyoruz. Sherlock Holmes'u bohem, çingene ruhlu dövüşken göstermek değil ama sadece. Anlatım üzerinde de. Yakaladığı farklı olan tek şeyi (düşün planla ve uygula temalı sahneler) bir kaç kez yapınca sıkması da cabası.

Kitap ve karakterden fazla uzaklaşmış. Akıcılığını ve klişe yumağını hollywood'dan almış. Lethal Weapon'un dönem İngilteresinde geçeni olmuş.

Olmamış Guy. İkincisini çekecek olman ise hiç olmuyor.

6/10

3 yorum:

miss şizoid 30 Ocak 2010 12:52  

dün izledim bende.söylediklerinde haklısın ama aksiyon filmlerinden sanatsal değer beklemiyorum ben,eğlendirsin yeter diyorum.robert downey'in serserilikleri,komiklikleri hoştu.beklediğim kadarını buldum filmde...

csyasoo 31 Ocak 2010 04:23  

Fena değildi be :)

Her şerlok yazısının altına yazdığım gibi buraya da yazayım ;

Sherlock'un mimiklerini,hareketlerini ve diğer gariplikleri bana Jack Sparrow'umuzu anımsattı :)

Porco Rosso 31 Ocak 2010 11:36  

tabi aksiyon filmi olarak bakınca fena değil. ama guy ricthinin kendi filmlerindeki aksiyonu düşününce-başka bir şeye benzemeyen, ingiliz suç filmleri- bu hollywood klişesi oluşuyla rahatsız edici.

yoksa ben de sıkılmadım ki bu önemli.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP