20 Nisan 2010

İki Film Birden

Zombiler bile Ejder'den daha iyi.


Ada : Zombilerin Düğünü, türkiyenin ilk zombi filmi olarak sunuluyor.
Bu film öncelikle tabi ki dünyadaki türevi filmlerden besleniyor. Hikayesi yer yer eğlenceli yer yer korkutucu unsurlara Dawn of Dead gibiyken, amatör el kamerasıyla çekimi nedeniyle Blair Witch ve Cloverfield'i andırıyor (Ki Cloverfiels bu kamerayı çok çok iyi kullanıyordu).

Bir düğün için Ada'ya giden gençler gayet eğlenceli ve dışardan bakınca keyiflidirler (CLoverfield'ın ilk sahneleri gibi). Bir düğüne giderler ve biraz karakterleri tanırız ki sonra hiçbir işimize yaramayacak, biraz eğleniriz, sonra umulmadık anda da zombilerin düğünü basmasına ve korku dolu anların başlamasını izleriz.

Yani karşımızdaki şey çok orjinal bir şey değil. Görüntü yönetiminin ve oyunculukların vasatlığını da ekleyince çok da izlenmese olur filmlerden biri haline geliyor.

Tek artısı bazı yerlerde gerçekten çok salak espriler var ister istemez güldürüyor.

5/10



Ejder Kapanı daha çok seyirciye ulaştı şüphesiz. O da türünde ilk olma çabasında.

Fransız destekli (Luc Besson'ın ekibi gelmiş) Hollywoodvari gereksiz polisiye film. Fransadan her yıl böyle filmler çıkardı, artık Türk film piyasasının hareketliliğiyle türkiyede de çıkacak anlaşılan.

Ama Uğur Yücel'in böyle bir iş çıkarması enteresan. Para kazanmak için deseniz gereksiz para harcanan sahneyle dolu, derinlikli konulara değiniyor deseniz alakası yok. Adalet sistemine hafiften giydir, bir cümleyle doğuda savaşanların travmasına değin ama karakterlerin hepsi havada kalsın, gereksiz araba sahneleriyle süsle, anlamsız seslendirmeler konuşmalarla donat ama iyi aksiyon diye sat.

Gerçekten denmişti iyi değil diye de bu kadar vasat bişey de beklemiyordum. Kesinlikle izlenmemesi gereken bir film.

4/10

(bu da ilk 4/10 notum. düşünün artık)


0 yorum:

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP