27 Nisan 2010

The Men Who Stare at Goats

"göreceklerinizin çoğu inanamayacağınız kadar gerçek"

ghostbuster'ın gerçek bir olay örgüsüne dayandırıldığını ve Big Lebowski'nin bir Amerikan ordusunda rütbeli subay olduğunu düşünün. Bu film böyle bir şey. Zaten yukardaki açılış cümlesi en başta sizi buna hazırlıyor.

amerikan ordusunun buna benzer bir çalışma yapmış olabilceğine hiç şaşırmadım. herşeyi deneyebilirler savşta kazanmak için. gerçi "yeni dünya ordusu"nun görevi savaşmayı engellemek. savaş karşıtı bir birlik yani. amerikan ordusunda barınamayacak bir birlik yani. barındırmazlar zaten.

Konu ise şöyle. Wilton (Ewan Mcgregor) Yeni Dünya Ordusundan biriyle ilk sayfadan gazetede yayınlanacağını umduğu bir röpörtaj yapar. Tabi ki tutmaz. Hazır gündem Irakken ve karısını onu terk etmişken gidip savaşta atraksiyona girmek ister. Burada karısına dramatizasyon yapma isteği de eklenir. kuveytte biriyle karşılaşır ve beraber ıraka geçmeye karar verir. Ve o adamın eski bir "yeni dünya ordusu" askeri olduğunu öğrenir ve herşey değişir.

Başlarına gelmedik şey kalmaz.

Film iyi mi? Bilmem.
Komik mi? Sanmam.
Sıkıcı mı? Sankim.
İzlensin mi? Yapmam. Tavsiye etmem. Bence gereksiz bir film.
Koyun olursan güden çok olur demek için gereksiz bir çaba. Savaş karşıtlığı da ne olursa olsun Amerikalıların üzerinde sakil duruyor.

4 yorum:

Sinem Ergun 27 Nisan 2010 13:44  

Bazı sahneler şahaneydi özellikle George Clooney'in süper güçlerini göstermeye çalıştığı bölümler.
Yinede akıllarda kalacak olağanüstü bir film değildi. Orduyla dalga geçmek için yapılmış ve savaş karşıtı bir yapım, bu özelliği için izlemeye değer belkide.

outlaw 27 Nisan 2010 16:44  

merhaba porco rosso,

aslında e-mail atmak istiyordum, ama buraya yazıyorum: vaktin olduğu zaman - ve tabii canın isterse - benim bloga baksana bir ara...

outlaw

gueneslipazartesiler.blogspot.com

outlaw 27 Nisan 2010 16:45  

bir de filmin adı "the men who stares at goats" değil "the men who stare at goats" olacak...

Porco Rosso 27 Nisan 2010 17:09  

ben de "men" nasıl "stares" olarak çekimlenir demiş sonra aldırmamıştım yazdığıma. sağolun uyarı için.
bakıyorum şimdi blogunuza. ilk resim renkli geldi.

@sanat notları , belki bir iki güzel kare vardı. o ordunun çalışma şekli de güzeldi oldukça ama toplamda film sıkıcı gibiydi. ve dedimya ana konudan uzaktı.

ben sadece adamların jedi'lığa olan inancını alkışlarım heralde.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP