02 Ağustos 2010

Youth in Revolt

ilk kriterim her zaman sıkılmamk üzerine kurulu.

bu filmde sıkılmıyor hatta buna fırsat bulamıyorsunuz.

Fransızlardan etkilenen kızlar hep farklıdır. Enteldirler. Müzik film kitap sever anlarlar. Fransız erkeklerine hayrandırlar.Çılgınlık yaparlar. Coollardır. İşte tam böyle bir kız var bu filmde. Hoş da. Bir de bildiğin mal sayılabilcek, yine amerikalı ama hiç yabancı estetiğine sahip olamayan aslında yine kültürlü birikimli de olsa çocuk sayılaiblicek bir erkek. Çelişkili değil mi?

Düşündüğünüzden daha çelişkili zaten ve filmi eğlenceli kılan da bu. Aşkı uğruna içine bir Fronçois kaçıran dostumuz kıza ulaşmak için kızı bile harcamayı göze alabiliyor. Bonny ve Clyde gibi kaçmayı düşünüyor, La stradan bahsedip içindeki serseri pis fransızı ortaya çıkarıyor. Sanki biraz karakterlerden millet eleştiriyor :) (evet klişe yorumlar yapmayı seviyorum) .

Filmin Wes Anderson derinliğinde olmasa da zengin karakterleri filme renk katarken bazı yerlerde yükselen komedi dozu iyice de eğlenceli kılıyor. Filmin derinlemesine bir yanı yok. Micheal Cara yine loser modunda durup kız tavlamak ister. Dünya ona karşıdır ve o bunun üstesinden gelecketir (mi)?

Romantik komedi işte. Al sevgilinle izle. Ama "senin niye içinde asi bir Fronçois yok" derse ağzının ortasına yapıştırın bir daha konuşmasın, yoksa ömür billah dırdır çekersin (sexistim evet :)

7,5/10

0 yorum:

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP