23 Eylül 2010

Eyvah Eyvah

Önyargı yıktıranlardan biridir bu film benim için.






Evet sevgili okur (ne zmandır size böyle seslenmiyorum değil mi sevgili okur) yukardaki doğru. Ben bu filme inanılmaz bir önyargıyla yaklaşıyordum. Sinema seven biri olarak nasıl böyle yaparsın dediğinizi duyar gibiyim (ama bak aranızda bir ikisi de ben de öyle düşünüyorum diyor hala). Ama ben bu demet denen kadına çok feci uyuzum. Sebebi de hep abartılı oyunculuklarıyla gerçekçiliğe uzak olması ve bok varmış ve bir işe yaramış gibi estetik olması. Sanane lan diyenlere? Benim düşündüğümden sanane lan deme çirkinliğini gösteririm. Böyleyim ben. Sevmediğim şeyleri size detaylı anlatmak zorunda mıyım sevgili okur? Demek size hitap ediyorsam zorundayım öyle mi? İyi madem bu seferlik anlatmamaı hoş görün ama.

İşte bu önyargılarla ve kalitesiz türk komedileri sebebiyle önyargılıydım ki gece uyku tutmayınca izleyeyim ya dedim. Açtım. Gerkeeni yaptım. Evde baktım. Hafızaya atttım. Beyin bedeva sevgili okur. Geldim anlatıyorum.

Güzel filmmiş. İzleniyor. Sıkmıyor. Yok artk demiyorsun. Ata Demirer gayet iyi yazmış ve oynamış. Samimi iyi bir film. ailecek falan da izlenir hem. Ne güzel.

7/10

3 yorum:

7.oda 23 Eylül 2010 10:14  

ben seviyorum eyvah eyvahı :) iki kez izledim hatta :)bir sinemada, sonra evde bizimkilerle. Ata Demireri seviyorum. Demet bana da uzak bi tipleme :)

Porco Rosso 23 Eylül 2010 11:30  

demet (soyadını unuttum kadının) bana yapay geliyor. hep tiyatroda vardır ya hani abartılı bir canladnrıma yaparsın. özellikle komedilerde. bu kadın bir kerede gerçek bir tip olarak çıksın karşımıza. vizontelede buna yaklaştı o kadar. sonrası yine fantastik hayat kadınları ya da o çerçevedeki şarkıcılar falan.

film eğlenceli. ayarında. akıcı.

daha ne olsun.

pisces 17 Ocak 2011 18:46  

anca izledim filmi.ailecek 2. sine gidilir belki die :D karakterler ayrı ayrı güzel olmuş da hikayede pek bişiy yok. olaylar basit ama olaylara tepkiler sempatik olmuş. bi de insanda bi içme isteği yaratıyo film =)

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP