20 Eylül 2010

Robin Hood


2.5 saatlik herkesin bildiği bir film lan bu!


İşte yukardaki başlığımsı şey herkesin bir an için düşündüğü ve bu sebepten de filmi izlemekten vazgeçtiği anda aklında geçenlerdir.

Öncelikle bu bildiğimiz Robin Hood değil. Tamamen farklı. Bu nedenle de anlattığı hikaye yeni olmakla kalmayıp her an eskiyle kıyaslanan bir yapıda. Ve bence gerçekten iyi. Ahım şahım falan değil. İdare ederin üstünde. 2.5 saat sıkılmadan izliyorsunuz.

Filmde pek çok değşiklik var. Bunu da filmin sonunda "Robin Hood hikayesi böyle başladı diyerek" öncesine değinerek anlatıyor. Gerçi Kevin Costner'lı eski versiyonda da Robin'in Kudüsten kaçıp gelişi hikayesi vardı. Ama olaylar çık hızlı ilerliyordu. Bunda ise daha oturaklı ve gerçekçi bir anlatım var. Ridley Scoot kahraman olmak istemeyen zoraki kahramanların filmlerini sevmeye başlamış. Kingdom of Heaven ile benzeyen çok unsur varsa da rahatsız edici değil.

Oyunculklar falan herşey orta. Ama önyargıyı kırması bile filmi benim gözümde iyi kıldı. 3 yıl sonra hatırlar mıyız? Hayır. Ama şimdi sıkılmadık ya o da birşey.

7,5/10

2 yorum:

7.oda 22 Eylül 2010 11:11  

kardeşimin vizyondaki son filmi izmirde de gösterimde:
http://www.milenyum-film.com/

holivud dışındaki filmlerin vizyonda da iş yaptığını sevgili sinema salonu sahiplerine göstermek için iyi bir fırsat bu film..

Porco Rosso 23 Eylül 2010 11:28  

bu haftasonu planında bu var.
bir iki arkadaşım tavsiyemle gitmişler. güzel diyorlar. ben de indirmemiştim zaten. hatırlatmanla ben de giderim.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP