09 Aralık 2010

Av Mevsimi

Ortalama bir polisiye filmi. Tek farkı türk yapımı. Çok şey beklememk lazım heralde polisiyelerden. Ya da Türklerden.



neyse yavuz turgul türkiyenin cloude chabrol'üdür. ama bu bir övgü değil ne yazıkki. her filminde aynı karakter var ve maalesef hepsi de şener şen. erdemli. uyumlu. hoşgörülü. anlayışlı. yeri geldi mi sert. yeri geldi mi fevri. ülkenin farklı yerlerini bilen herkesi seven kişi her filminde başrolde maalesef. artık bu karakter bile yeterince sıkıcı olmaya başlamışken derinliği ve meraklandırma etkisi az olan bir senaryoyla gelmesi gerçek bir hayal kırıklığı.

benim takıldığım şey ise bu kadar uzun bir filmden beklenmeyecek şekilde karakterlerin havada kalması. yuh diyenler var eminim. ne anlatılan özellikleri kullanılıyor ne de pek çok konu aydınlatılıyor. karakterler bence anlatılsa bile bize eylemlerle dönmüyorlar. bu da sıkıcı oluyor. (idris belki biraz. son sahnesinde)

iyi bir gişe filmi.
ama burdan yola çıkarak şu denebilir : gişe filmi. eli yüzü düzgün. ağır aksak ilerleyen ama beklentileri asla karşılamayan bir film.

komik ayrıca. gayet güldürüyor. bence bu hikaye için fazla bile.
seyircinin gülmeye odaklanması tabi cem yılmazdan ama adam ölürken bile gülmek nedir. küçük eleştiri yazarım. ufak şeylere takılırım.

2 yorum:

Adsız 9 Aralık 2010 16:35  

Hakkaten değerlendirmelerin tamamına katılıyorum.Bir de Cem yılmaz'ın Oyunculuk oynamasına değinirsen imza atılır.

Porco Rosso 10 Aralık 2010 12:01  

ben cem yılmazı çok seviyorum.
ama burda kabahat yine onu iyi oynatamayan ya da yanlış yazan yavuz turgul'un. deli mi komik mi iyi mi kötü mü belli değil. oyunculuğu bu çelikiyi yansıtamıyor. yetmiyor belki de.

ama yanlış o kadar çok ki.
deveye boynun eğri demişler. nerem doğru ki demiş.

o hesap cem yılmaz işi de.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP