10 Aralık 2010

The Other Guys

ters. eleştirel. eğlenceli.


herşeyi ters yapıyor. herşey beklenmedik şekilde gösteriyor. kahramanları alaşağı ediyor beklenmedik karakterler çıkartıyor abartılı entellektüeliteyle dalga geçiyor beklenmedik şekilde gelişiyor.

ama bu bir yerden sonra sıkıyor. herşey gerçekçilikten uzaklaşıyor. amacı da bu işte. absürd abartılı bir dünya resmediyor. büyüklerin, oyunlarla büyük oluşunu medyanın insanlara nasıl kahrmanlıklar pompaladığına değiniyor. normalde ne kadar sıkıcı olduğunu, rutin olduğunu gösteriyor dünyanın.

film bittikten sonra zenginlerin nasıl daha zengin. fakirlerin nasıl daha fakir olduğunu rakamlarla gösteriyor. Kurmaca olan filmden sonra gerçek rakamlarla aklımızı çeliyor. Zaten film de hep böyleydi.

Not: Mark Wahlberg'in sanatla dalga geçişi ve herşeyi bilişi ile ilgili sahneler çok keyifliydi. Şok dalgası tokat gibi yayılıyordu insanların arasında.

6,5/10

Not 2: Puan neden az diyenlere cevabımı yazmıştımdı. Sıkıcı oluyor. Yoruyor. bir de yormasa süper.
Not 3: İkincisi gelir bu filmin büyük ihtimalle. Gelsin. Çoğu devam filminden daha iyidir.

2 yorum:

Sakallis 13 Aralık 2010 12:02  

film yoruyor mu?

ahahuauha bence o senin kendi yorgunluğun =)))))

Porco Rosso 13 Aralık 2010 12:15  

yoruyor tabi.
hiç durmuyor gibi ama değil. sürekli birşeyler oluyor. duruyor. sonra göndermeler sanat, medya sonra hopp aksiyon mu olacak yok. nerdeyse hiç aksiyon da yok. ama yordu. ikik kere kendmi çimcikledim izlerken dikelmek için..

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP