19 Şubat 2012

The Kid With A Bike

Filmin sakinliği "sonunda" sizi de etkisi altına alıyor.



Apo filmi başlayırken biraz sıkılacağımı düşünmüştüm ne yalan söyleyeyim. Her ne kadar her filmiyle bu önyargımı kırsalarda Dardenne kardeşler biraz korkutmuyor değil (Rosetta). 

Ama Bisikletli Çocuk beni gerçekten etkiledi. 
Yetimhanede kalan ve babasının ziyaretlerine gelmemesi ve bisikletini getirmemesiyle onu aramaya çalışan cyril'in hikayesi bu. Cyril asi, isyankar ve laf dinlemez. Ama Cyril çok iyi çocuk. Bu serüvende ona Samantha eşlik ediyor ve ikili olmaz bir birliktelik yaşıyorlar  (Milliyet gazetesinin olayı meraklandırmak için çarpıttığı cümlelere benzedi. Kalsın)

Dardenne'lerin görüntü ve oyuncu yönetimleri üst düzey. Ama dikkat çeken hikayeyi bu kadar sadeyken sıkıcı kılmamaları. Hep akıp giden bir film (zaten uzun da değil 87 dakika) ve her sahnesinde bir tema mesaj. Ama yedirilmiş yormayan. Cyril'in tüm olaylar karşısındaki tepkileri gerçekçi. 

Filmi herkes sevmeyecek ama biraz sabırlı yapınız varsa bayılacaksınız. Tek bir sahnesi için bile izlenir. İzleyince anlayacaksınız. 

Merhaba bu arada. 

3 yorum:

pisces 21 Şubat 2012 05:47  

merhaba doğan güneş, merhaba bulut kardeş,merhaba açan çiçek, merhaba sevgili çocuklar...

film güzelmiş...çocuğun tepkilerinin gerçekliği tespitine de kessinlikle katılıyorum. hatta torbacı çocuğu süpyancı sanmam dışında filmde hiç bir terslik yoktu bile diyebilirim. hangi "tek" sahne onu diyiver ama sonra, merak ettim ;)

(benim favorim belli...spoiler da sayılmaz hem bence : çarşaflı olan :D )

Porco Rosso 21 Şubat 2012 11:50  

evet çarşaf sahnesi iyi. sen de uyumayı sevdiğin için o sahneyi sevmişsindir :))

ben son sahne için demiştim. tokat gibi bir sakinlikle ağızdan çıkan cevap.

pisces 21 Şubat 2012 17:29  

pff tek sahnesi deyince şaşırtma var sandım :D son sahnesi deseydin o zaman akıllım, onu tahmin etmek kolay, herhalde öle olucak ne sandındı. ha 10 sahne sıralasan çarşaf girmez oraya ben söliyim, o bana özel :D

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP