Capitalism A love Story
Zeitgeist'ten sonra yavan kaçtı biraz.
Micheal Moore muhalif sesiyle Amerikayı eleştirmeye devam ediyor. Bu kez Amerika ekonomisinin mevcut halini ve birilerinin yönetimleri etkisi altına alarak nasıl zengin olrken insnaların ölümne ya da evsizliğine sebep oldukları.
Karışık oldu biraz. Yani Zengin daha zengin, fakirin daha fakir oluşunu gösteriyor. Ama filmle ilgili bazı sorunlar var. Öncelikle girişteki minimal öykülerle dramatizasyon yapmaya çalışıyor. Bir ailenin elindekileri kabedişiyle başlıyor. Tam olarak nedenler igöstermeyişi soru işareti. Ayrıca büyük bankaların ve devlet adamlarının dolandırıcılıklarını gösterirken de basitleştriemiyor olayları. Kaçıyor bazı yerleri.
Teknik sorunları olduğu aşikar. Ama bu yanlış demek değil. Anlattıklarının hepsi doğru ve sadece Amerika için geçerli değiildir sanıyorum. Baştakiler rüşvetler karşılığında finans şirketlerine arka çıkıyor ve vatandaşını hiç ama hiç kollamıyor. Filmin finalinde ki sosyalizm övgüsü ise Moore'un siyasi görüşünü açıkca belirtmekten krkmayışının eseri. Haklı olarak en iyinin sosyalizm olacağını eşitliğin önemli olduğunu göstermesi önemli.
Pis oyunları seyretmeye devam edeceğiz. Moore gibi zeitgest gibi gözmüze sokanlar da nafile çabalarına rağmen pes etmek istemeyen aktivistler. Gönülden sevdiğim adamlar.
8/10
3 yorum:
icimden sana bir film önermek geldi, nereden bulursun bilmiyorum (internetten siparis edilebiliyor), ama mumia abu jamal vakasini cok güzel isleyen bir film: in prison my whole life...
filme adini ceken insanin abu jamal'in hapse girdigi gün dogmus olmasi veriyor...
mumia icin: http://en.wikipedia.org/wiki/Mumia_Abu-Jamal
film icin: http://www.inprisonmywholelife.com/
bulurum bir yerlerden heralde.
sanırım sert filmler istediğimi bu arada kalan filmlerin bana yetmediğini fark ettin :))
evet. eğer sertse senin önerdiğini severim. deneyelim. tyazarım sonra.
sağol.
film belgesel, vakayi oldukca ayrintili isliyor ve bence isin duygulara hitap eden kismini da iskalamiyor...
Yorum Gönder