15 Mart 2012

Descendants



George Clooney sen neymişsin.

Bu adam, kötü filmde izlenecek bir şeylere sebep olduğu için büyük adam.
Descandents sadece sen ne yapardını soruyor oluşuyla başarılı bir film. Geri kalan hikaye anlatılışının bir esprisi yok.  Öldükten sonra seni aldattığını(üzdüğünü) öğrendiysen sevdiğin kişiyi hala sever misin? Sanırım bir tek bilgi hayatını altüst edebiliyor.

Bu soru iyiydi de; iyilik timsali olup arsayı satmamak falan nedir yahuu? Yani film sürekli iyi olmak üzerine. Her ne kadar filmde: arkadaşlarım Hawaii'de aşamak iyi diyor ama ben 15 yıldır sörf bile yapmadım dense de sanırım Hawaii'de yaşayanların keyfi pek yerinde.

George Clooney'e rağmen sıkıcı, ama  Sideways ile birleşince ilişkiler üzerine vasat üstü.



3 yorum:

bi yazıp çıkan kız 16 Mart 2012 00:55  

"Öldükten sonra seni aldattığını(üzdüğünü) öğrendiysen sevdiğin kişiyi hala sever misin?" bu cümleyi okuyunca hemen aklıma 'Guy De Maupassant'ın Mutluluk isimli kitabının 'Sevgilinin Ölümü' isimli öyküsü geldi. Öyküyü kısaca özetlemem gerekirse , adam karısını çok seviyor ve delice aşık ve bir gün karısı ölüyor.. Adam dünyaya küsüyor , ölümünden 1 sene sonra esşinin mezarının başına gidiyor. Mezar taşında şöyle yazıyor : "Sevdi,sevildi,Öldü..."
Öyle özlemiş ki!!! O gece eşinin mezarının üzerinde uyumak istiyor..Fakat mezar görevlilerinde saklanmak için mezarlıkta başka bir yere gidiyor..Karanlığın da çökmesi nedeniyle adam başka bir mezar üzerinde uyuyakalıyor.. Ve bir gürültü (topraktan) sesi ile kalkıp ,diğer ölülerin mezarlarından çıkıp mezartaşlarındaki yazıları sildiklerini görüyor.. Hemen eşinin mezar taşındaki yazıyı silip ne yazacağını merak ederek mezarın başına gidiyor...
Karısının mezar taşına bakıyor ve şunlar okuyor :
"Sevgilisini aldatmak için evden çıktı , yağmura tutuldu.Soğuk aldı ve öldü."

Porco Rosso 16 Mart 2012 03:27  

güzel hikayeymiş ve cuk oturmuş filme.
filmin ödüllü bir roman uyarlaması olduğunu düşününce yazarı biraz araklamış da denebilir sanki :)

bi yazıp çıkan kız 16 Mart 2012 11:23  

Belki de :))
Birbirlerinden etkilenerek çıkan ne çok bilgi , akım , fikir ve olay var değil mi ??
Kimin kimden etkilendiğini ya da olayları kendileri yaşayarak mı (?) ele alıp sanatsallaştırıldığını o eserin sahibinden başkası bilemiyor sanırım...
(not: Öyküden öykü çıkaranların öyküsü gibi hayat , zaten..)

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP