13 Ocak 2011

2011 Beklenenler Filmler - I

2009 ve 2010'da olduğu gibi bu sene beklediğim filmleri aşağıdaki gibi. Aslında liste uzun. O nedenle 2 parti halinde yazacam.



Bu listenin ilk 4 filmi halihazırda 2010 listesinde de yer almaktaydı. Ama izleme fırsatımız olmadı. Hatta bir tek Biutiful gösterildi ama türkiyeden ulaşmak mümkün değildi.




"Biutiful" - Alejandro González Iñárritu
Sinopsis: Bir adam çocukluk arkadaşı olan bir polisleillegal işler çevirmektedir.
Bilinmesi gerekenler: Cha, Cha, Chatakımı (Guillermo Del Toro, Alfonso Cuaron ve Iñárritu) tarafından yapımcılığı üstlenen film, Javier Bardem ve Rubén Ochandiano i bir araya getiriyor.





"Tree of Life" - Terrence Malick
Sinopsis: Bir felaketle karşılaşan ailenin sonsuz yaşam veren ağacı araması.
Bilinmesi gerekenler: Brad Pitt, Heath Leader yerine filme alındı. Malick sinemaya ara vermesi olarak bu filmi gösteriyor. Ayrıca Sean Penn de var filmde.





"Restless"- Gus Van Sant
Sinopsis: Gerçekten okuduğum en ağır sinopsisti ve bunun sizin için sürpriz olmasını istiyorum. Gus Van Sant'tan fazlasıyla ilginç bir film.







Source Code Yön : Duncan Jones
Sinopsis: Bombalama suçundan peşine düşülen bir asker uyandığında hiç bir şey hatırlamamktadır.


Bilinmesi gerekenler: Duncan Jones Moon gibi yine bir bilimkurguyla karşımızda.Hem de Bourne, Matrix ve Groundhog Day ile kesişen yönleri olduğu biliniyor hikayenin. Jake Gylanhall başrolde. Senenin beklenen bilimkurgusu olacak gibi.





The Green Hornet Yön : Michel Gondry
Sinopsis: Gazeteci Britt Reid geceleri sokaklarda maskeli Green Hornet olarak dolanmaktadır.
Bilinmesi gerekenler: Başrolde Seth Rogen'e Tom Wilkinson, Cameron Diaz eşlik ediyor. Film zaten ne yapsa beklediğimiz adamın. Bir süper kahramanı ne hale getirecek bakalım. Gerçi Seth Rogen komik olacağının sinyallerini veriyor. Christopher Waltz filmin bonusu.





Immortals Yön: Tarsem
Sinopsis: Kral Hyperion insanlığa karşı savaş açar. Theseus tek umududur insanlığın ve kendisine rahibeler ve kölelerden bir ekip kurar.
Bilinmesi gerekenler: Görsel büyücü Tarsem "The Fall"dan sonra yine uzun bir ara verip bu sefer de Fight Club, Romeo Juliet ve Oldboy karması bir işe girişiyor. Henry Cavill başrolde. Yanında iseMickey Rourke, Stephen Dorff ve John Hurt var.




The Congress Yön: Ari Folman
Sinopsis: Stanislaw Lem'in "Gelecekbilim Kongresi" adlı kitabından uyarlanan filmde popüleritesi azalmış bir aktrisin görünütlerinin örnek oalrak tekrar tekrar kullanılmasıyla popüleritesinin düşüşü anlatıylıyor.


Bilinmesi gerekenler: Animasyon başlayıp 35 mm devam edecek olan filmin başrolunde Robin Wright oynuyor. Waltz with Beshir'le takdir toplayan yönetmenin çıkaracağı iş merak ediliyor.





The Grand Master Yön: Wong Kar-Wai
Sinopsis: Bruce Lee'nin hocası Ip Man'in hikayesiyle karşı karşıyayız.
Bilinmesi gerekenler: Bilecek bişey yok. Wong Kar Wai filmi. Dövüş sahnelerinin kreoğrafisini de Matrix vee Kill Bill'inkileri yapan abimiz yapıyor. Güzel olur güzel.





Love Yön : Michael Haneke
Sinopsis: Bir kazayla felç kalıp acılar çeken Anne'in eşi ve kızıyla yaşadıkları ve hayatla olan testi gösteriliyor.
Bilinmesi gerekenler: Haneke'nin 40 günde çekimlerini tamamladığı ve Şubat ayının kasvetinin bir yıl sonraya sakladığını biliyoruz. Isabelle Hupert başrolde.





A Dangerous Method Yön: David Cronenberg
Sinopsis: Sigmund Freud ve Carl Jung arasındaki efsane aşkı konu alıyor film.
Bilinmesi gerekenler: : Modern psikiyatrinin doğuşunda önemli yeri olan Freud'u anlatan filmde başrolde Christoph Waltz var. Ve ona Michael Fassbender, Keira Knightley ve Vincent Casseleşlik ediyorlar. En çok beklediklerimden biri.





2 yorum:

outlaw 13 Ocak 2011 16:20  

eline sağlık, listeme ekliyorum filmleri. bardem'i yeniden izlemek, haneke, gelecekbilim kongresi'nin uyarlaması... güzel işler bunlar...

Porco Rosso 14 Ocak 2011 13:32  

ikinci liste bu kadar parlak değil zaten. bundaki filmler çok güzel gerçekten.

bakalım umarım izleriz bu sene içinde.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP