06 Ocak 2011

Cyrus


Dikkat çeken şey senaryo üzerindeki yenilikleri yapma cesaretini gösteren filmlerin genelde komediler olması. Amerikan sinemasını canlı ve hala izlenilir kılan büyük yapımlar kendini tekrarlamayan komediler gibi duruyor. Tabi genelde bağımısız ruha sahip olmalarının da bunda etkisi yok değil.

Cyrus eğlenceli bir film. Ama eğlenceli demeden önce naif demek doğru. Gerek karakterleri gerek çekimleri ve senaryosuyla oldukça sade ve samimi.

John (John C. Reilly) müzmin bir bekardır ve eski karısının (Cathleen Keener) zorlamalarıyla bir kadınla tanışmaya çabalamaktadır ve çabalamayı bıraktığı ilk anda Molly (Marissa Tomei) çıkar karşına. John çaresiz anında yakalamasına rağmen ondan elektirik alır. Ki John ilk sahnede kendisini tanıtırken oldukça acımasızdır(bir yerde shrek'e benziyorum dedi hatta. haklı da). Yine de bizlerin olmaz dediği olur ve ilişkiye girerler. Ama arada bir engel vardır. Annesini kimseyle paylaşmayan Cyrus (Jonah Hill). Sinsice planlarıyla ilişkiyi bitirmek için çabalar durur. Daha doğrusu başlamasına bile izin vermek istemez. Cyrus 22 yaşındadır.

Çok klişe gibi görünse de akışı ve devamıyla pek çok farklılıklar var. Zaten çekimleri ve oyuncularıyla da bağımsız havasını hissetmek mümkün. Oyuncuların orta üstü performansları ve karekter odaklı kamerasıyla bizi içine alıyor. (John'un açısından baktığımız sahnelerde sadece sonda kameranın netlik kazanaiblmesi ve öncesinde sürekli hareketli ve flulaşması ise güzel ayrıntıydı).

Hızlı akmasa da sıkıcı olmayan ve insanı saran sıcak bir film Cyrus. İzlenesi.

7,5/10

0 yorum:

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP